Privatumo politika

INTERNETO SVETAINĖS WWW.ZANA.LT (WWW.INDAI.LT) (UAB „ARKIETĖ“) ASMENS DUOMENŲ TVARKYMO POLITIKA

Mes, - UAB „Arkietė“, tvarkydami Jūsų – mūsų klientų ir kitų subjektų (tiekėjų, partnerių) asmens duomenis, suprantame, jog Jūsų asmens duomenų apsauga ir konfidencialumas Jums yra ypatingai svarbūs, todėl taikome griežtus reikalavimus Jūsų asmens duomenų apsaugai ir konfidencialumui išsaugoti, tuo pačiu siekdami užtikrinanti operatyvų ir kokybišką tarpusavio bendradarbiavimą bei paslaugų teikimą.
Sukurdami savo asmeninę interneto svetainės www.zana.lt (www.indai.lt) paskyrą, Jūs suteikiate UAB „Arkietė“ (toliau – Bendrovė arba Duomenų valdytojas) savo asmens duomenis ir suteikiate teisę tokius duomenis tvarkyti Lietuvos Respublikos ir Europos Sąjungos teisės aktuose bei šioje Privatumo politikoje (toliau – Politika) numatyta apimtimi, būdais ir tikslais.
Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad internetinės parduotuvės www.zana.lt (www.indai.lt) paslaugomis galėsite naudotis tik tokiu atveju, jei susipažinsite ir sutiksite su šios Politikos sąlygomis. Pabrėžiame, kad šios Politikos sąlygos gali būti periodiškai keičiamos, atnaujinamos ir papildomos, siekiant užtikrinti kaip įmanoma aukštesnio lygio Jūsų asmens duomenų apsaugą bei mūsų teikiamų paslaugų kokybę.

Politikoje naudojamų sąvokų apibrėžimai
BDAR – Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas).
ADTAĮ – Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas Taikomi teisės aktai – BDAR, ADATĮ arba kiti atitinkamu metu paskelbti ES teisės aktai, taip pat bet kokie nacionaliniu ar tarptautiniu mastu privalomi duomenų apsaugos įstatymai ar reglamentai.
Asmens duomenys - tai bet kokia informacija, kuri gali būti naudojama identifikuoti asmenį, taip pat bet kokia informacija apie asmenį, kuris jau yra identifikuotas.

Mes vertiname Jūsų pasitikėjimą mumis ir gerbiame Jūsų pateiktų asmens duomenų privatumą bei konfidencialumą, todėl dedame maksimalias pastangas, siekiant užtikrinti Jūsų asmens duomenų apsaugą. Siekiant užtikrinti Jūsų asmens duomenų saugumą, mes taikome atitinkamas ir Taikomų teisės aktų reikalavimus atitinkančias organizacines ir technines priemones. Mes siekiame, kad mūsų atliekami asmens duomenų tvarkymo veiksmai visais atvejais atitiktų Taikomų teisės aktų, šios Politikos, interneto svetainės Taisykles ir mūsų Bendrovės vidaus asmens duomenų tvarkymo taisyklių reikalavimus. Norėdami užtikrinti Jūsų pasitikėjimą mūsų Bendrove, kylant bet kokiems klausimams, susijusiems su Jūsų asmens duomenų apsauga, prašome kreiptis į mus šioje Politikoje nurodytais kontaktiniais duomenimis.

Šioje Politikoje išvardintus ir Jūsų pateikiamus duomenis mes tvarkome apibrėžtais, žemiau nurodytais teisiniais pagrindais (vadovaujantis Taikomų teisės aktų nuostatomis, atitinkami asmens duomenys gali būti tvarkomi vadovaujantis keliais teisiniais pagrindais):
- Jūsų sutikimas;
- Mūsų Bendrovės teisėtas interesas;
- Sutarties sudarymas ir vykdymas;
- Mūsų Bendrovės atžvilgiu taikomi teisiniai įpareigojimai, kylantys iš teisės aktų nuostatų.

Taikomų teisės aktų numatyta apimtimi ir sąlygomis tų pačių Jūsų asmens duomenų tvarkymui gali būti taikomas vienas ar keli aukščiau nurodyti teisiniai pagrindai.

I. Mūsų tvarkomi duomenų subjektų asmens duomenys ir tokių duomenų tvarkymo tikslai

1. Registracija www.zana.lt (www.indai.lt), svetainės administravimas ir komunikacija.

1.1. Registruodamiesi (sukurdami savo asmeninę www.zana.lt paskyrą) ir sutikdami su šia Politika, Jūs mums pateikiate žemiau nurodytus duomenis. Atkreipiame dėmesį, kad tam tikri registracijos metu pateikiami duomenys yra būtini, todėl jų nepateikus Jūs negalėsite visa apimtimi naudotis mūsų teikiamomis paslaugomis. Patvirtindami registraciją, įsitikinkite, kad Jūsų pateikti duomenys yra tikslūs ir teisingi. Bendrovė neprisiima atsakomybės už atitinkamas neigiamas pasekmes Jums ar kitiems tretiesiems asmenis, jei jos kyla dėl Jūsų netinkamai, neišsamiai, netiksliai ar neteisingai pateiktų duomenų. Prašome kiekvieną kartą prieš atliekant atitinkamą užsakymą peržiūrėti savo duomenis ir esant poreikiui juos papildykite ir atnaujinkite. Mes neatsakome už papildomas Jūsų išlaidas, jei pvz. nepakeitus Jūsų asmens duomenų atitinkamas užsakymas bus pristatytas neaktualiu adresu ir pan. Jei pasikeičia Jūsų asmens duomenys (vardas, pavardė, gyvenamosios vietos adresas ar bet kurie kiti mums pateikti Jūsų asmens duomenys), privalote nedelsiant atnaujinti Jūsų paskyroje esančius asmens duomenis. Vykdydami bet kokį Jūsų užsakymą, laikysime, jog užsakymo vykdymo metu Jūsų paskyroje esantys duomenys yra teisingi, išsamūs ir aktualūs, bei tai, jog esate susipažinę su šia Politika.

Registracijos interneto svetainėje (paskyros sukūrimo) metu pateikiami duomenys:
Duomenų kategorijos Jūsų vardas, pavardė, adresas, el. pašto adresas ir telefono numeris
Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas Jūsų sutikimas naudotis Bendrovės paslaugomis Politikoje numatytomis sąlygomis
Duomenų tvarkymo terminas Jūsų paskyros galiojimo laikotarpiu – kol Jūs nepanaikinate savo paskyros. Jūsų pateiktus duomenis, patvirtinančius, jog sutikote su šia Politika, Bendrovė gali saugoti ilgiau, jei to reikia, siekiant užtikrinti Bendrovės interesus (pašalinti atitinkamų teisinių reikalavimų riziką.

Registracijos metu pateikus aukščiau nurodytus duomenis mes naudojame sukuriant Jums individualią ir unikalią interneto svetainės (el. parduotuvės) vartotojo paskyrą. Šios paskyros pagalba galėsite naudotis mūsų teikiamomis paslaugomis, įsigyti mūsų produkciją.

Jūsų registracijos formoje pateiktus duomenis (el. pašto adresą, vietos adresą, telefono numerį) naudojame komunikacijos su Jumis tikslais, tame tarpe atsakant į Jūsų klausimus, pastabas, informuodami Jus apie mūsų paslaugas ir prekes, vykdomus užsakymus, jų pristatymo eigą, o taip pat šios Politikos pasikeitimus. Jūsų pateikti duomenys taip pat mums padeda jus identifikuoti, atpažinti kuomet į mus kreipiatės dėl informacijos, susijusios su Jūsų veikla www.zana.lt (www.indai.lt) paskyroje, prekių pristatymo, atsiskaitymo, elektroninės parduotuvės trikdžių, informacijos apie mūsų atliekamą Jūsų asmens duomenų tvarkymą, vykdant Jūsų prašymus dėl Jūsų, kaip duomenų subjekto teisių įgyvendinimo.

2. Vartotojo paskyros valdymas ir administravimas

Mes taip pat tvarkome Jūsų asmens duomenis tam, kad galėtumėte vykdyti Jūsų asmeninės paskyros valdymą ir priežiūrą.

Asmeninės paskyros duomenys
Duomenų kategorijos Registracijos (vartotojo profilio sukūrimo) interneto svetainėje www.zana.lt (www.indai.lt) metu pateikti duomenys, Jūsų paskyroje atlikti veiksmai, tame tarpe ir techniniai prisijungimo prie paskyros duomenys, tame tarpe ir tam tikra informacija apie Jūsų prisijungimą ir veiksmus IP adresas, prisijungimo laiko ir kt. informacija).
Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas Jūsų sutikimas sukurti ir naudotis paskyra Politikoje nustatytomis sąlygomis
Duomenų tvarkymo terminas Jūsų paskyros galiojimo laikotarpiu – kol Jūs nepanaikinate savo paskyros. Jūsų pateiktus duomenis, patvirtinančius, jog sutikote su šia Politika, Bendrovė gali saugoti ilgiau, jei to reikia, siekiant užtikrinti Bendrovės interesus (pašalinti atitinkamų teisinių reikalavimų riziką.

Pastaba: Jūs mums suteikiate teisę prieiti prie Jūsų paskyros aukščiau nurodytais tikslais ir pagrindais, tuomet, kai patvirtinate asmeninės paskyros registraciją.

3. Duomenų apie Jūsų apsipirkimus tvarkymas

Teikdami Jums apsipirkimo interneto parduotuvėje, t.y. sudarydami ir vykdydami su Jumis sudarytas sutartis, užsakymus, grąžindami Jums pinigines lėšas (prekių grąžinimo atveju), suteikdami Jums nuolaidas bei kt., mes tvarkome duomenis apie Jūsų užsakymų eigą, pirkimo veiksmus.

Paslaugų administravimo tikslu atliekamas duomenų tvarkymas
Duomenų kategorijos Jūsų vardas, pavardė, el. pašto adresas, telefono numeris, pristatymo ir gyvenamosios vietos adresai, parašas (jei patys priimate prekes), pirkimo bei pristatymo data ir laikas, prekių pavadinimai, kiekiai, pirkinių kainos, nuolaidos, dovanų kuponų ir lojalumo programos kliento numeriai, mokėjimo už pirkinius metodas ir mokėjimų informacija
Duomenų tvarkymo pagrindas Jūsų sutikimas naudotis paskyra Politikoje ir Taisyklėse numatytomis sąlygomis
Duomenų tvarkymo terminas 5 metai nuo pirkimo operacijos atlikimo dienos.

Tvarkomų apsipirkimo duomenų tvarkymo laikotarpis

Jūsų apsipirkimo duomenis saugoma ne ilgiau nei metus nuo atitinkamos pirkimo operacijos įvykdymo dienos. Pasibaigus Jūsų apsipirkimo duomenų tvarkymo laikotarpiui mes juos nedelsiant sunaikiname, o duomenis, kurie mums reikalingi atitinkamais BDAR nustatytais tikslais, stengiamės nuasmeninti, tokius duomenis bet kokiu atveju pašalinant iš Jūsų paskyros, nebent Jūs išreikštumėte norą, kad mes tokius duomenis tvarkytume toliau.

Kaip mes naudojame Jūsų pirkimo duomenis?
Pirkimo duomenis mes saugome 5 metus nuo pirkimo operacijos atlikimo dienos, o terminui pasibaigus – juos sunaikiname ir/arba patikimai nuasmeniname.

4. Tiesioginė rinkodara – informacijos apie išskirtinius pasiūlymus, nuolaidas bei naujienas teikimas

Jeigu registracijos arba bet kuriuo kitu metu sutikote gauti mūsų naujienlaiškius – gauti pasiūlymus, informaciją apie taikomas nuolaidas, žaidimus, renginius, išpardavimus bei naujienas, mes taip pat tvarkome Jūsų duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais. Jūs turite galimybę atsisakyti, kad mes tokią informacija Jums teiktumėme. Taip pat galite pasirinkti priemones, kurių pagalba gautumėte tokius pasiūlymus – el. paštu ir/ar SMS žinute Jūsų nurodytu tel. nr.

Tiesioginės rinkodaros tikslais atliekamas duomenų tvarkymas
Duomenų kategorijos Jūsų vardas, el. pašto adresas ir (ar) telefono numeris
Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas Jūsų sutikimas gauti pasiūlymus ir informaciją
Duomenų tvarkymo terminas Kol galioja Jūsų sutikimas gauti pasiūlymus ir naujienas. Jūsų suteiktą sutikimą ir įrodymą apie jį mes galime saugoti ir ilgesnį laikotarpį, jei to reikia, kad galėtume apsiginti nuo mums pareikštų reikalavimų, pretenzijų ar ieškinių.

Pastaba: Jūs visuomet galite pakeisti norimą komunikacijos su Jumis būdą Jūsų asmeninės paskyros nustatymuose. Jūs taip pat galite bet kada atsisakyti gauti naujienlaiškius ir kitus tiesioginės rinkodaros

pranešimus naudodamiesi savo paskyra, arba išsiuntę mums el. laišką, su prašymu nebetaikyti tiesioginės rinkodaros Jūsų atžvilgiu.

5. Prašymų, skundų, atsiliepimų ir kitos komunikacijos administravimas

Siekdami operatyviai, tinkamai ir objektyviai atsakyti į Jūsų teikiamus prašymus, skundus, atsiliepimus ir kitas užklausas ir pan. mes taip pat tvarkome šiuos žemiau nurodytus Jūsų asmens duomenis

Asmens duomenų tvarkymas prašymų, skundų, atsiliepimų ir kitos komunikacijos tikslas
Duomenų kategorijos Jūsų asmeninėje paskyroje nurodyta identifikavimo ir kontaktinė informacija:
vardas, pavardė, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, gyvenamosios vietos adresas, gimimo data;
Jūsų kreipimosi turinys: įvykis, dėl kurio kreipiatės, jo aplinkybės, data, vieta, Jūsų prašymas, reikalavimas ar atsiliepimas, prekė, lojalumo programos numeris, kita kreipimesi pateikiama informacija;
Kiti su kreipimusi pateikiami dokumentai ir (ar) duomenys: pvz. pirkimo kvito duomenys, prekės nuotraukos.
Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas Taikomi teisės aktai mus įpareigoja nagrinėti ir atsakyti į mūsų duomenų subjektų užklausas, todėl mes tuo pačiu esame įpareigoti tvarkyti atitinkamus Jūsų asmens duomenis, kiek tai susiję su Jūsų teikiamų užklausų nagrinėjimu. Mes taip pat turime interesą iš savo klientų gauti atsiliepimus dėl teikiamų paslaugų, vykdomo bendradarbiavimo, todėl Jums pateikus atitinkamą atsiliepimą dėl mūsų teikiamų paslaugų, mes tvarkome atitinkamus Jūsų kartu su užklausa pateiktus duomenis.
Duomenų tvarkymo terminas Iki 2 metų

Kiek laiko tvarkome Jūsų asmens duomenis:

Jūsų prašymą, raštą ar kt. užklausą bei su ją pateiktus bei susijusius duomenis mes tvarkome iki tol, kol išnagrinėsime Jūsų paklausimą, pateikiame atsakymą ir įvykdome atitinkamus prašymus, o taip pat papildomą 1 metų terminą po atitinkamo prašymo įvykdymo.

Jeigu tarp Jūsų ir mūsų kyla teisminis ar kitokio pobūdžio tarpusavio ginčas arba yra tikimybė tokiam ginčui kilti ateityje, mes Jūsų duomenis saugosime ilgiau, t.y. tol, kol pasibaigs atitinkamo skundo pateikimo ar reikalavimo (ieškinio) pateikimo senaties terminai ir/arba įsiteisės galutinis neskundžiamas sprendimas.

Pasibaigus šioje Politikoje nustatytam Jūsų duomenų tvarkymo ir saugojimo terminui, mes Jūsų duomenis sunaikinsime arba patikimai ir neatstatomai nuasmeninsime, kaip įmanoma greičiau, per protingai ir pagrįstai tokiam veiksmui atlikti reikalingą laikotarpį.

II. Jūsų asmens duomenų šaltiniai

Beveik visus Jūsų asmens duomenis mes gauname tiesiogiai iš Jūsų, t.y. Jums registruojantis internetiniame puslapyje arba keičiant asmeninėje paskyroje pateiktą informaciją. Atitinkamais atvejais taip pat asmens duomenis pateikiate mums prekių įsigijimo, užsakymo atlikimo metu. Kaip ir nurodyta aukščiau, tam tikrus asmens duomenis Jūs mums pateikiate ir komunikacijos su mumis metu, t.y. teikiant prašymus, skundus ar kitokias užklausas el. paštu, paštu ar telefonu.

III. Kokiais atvejais ir kokiems tretiesiems asmenims mes atskleidžiame Jūsų duomenis?

Bendrovė yra įsipareigojusi laikytis konfidencialumo pareigos klientų asmens duomenų atžvilgiu. Asmens duomenys gali būti atskleisti kitoms šalims, jeigu to reikia sutarčiai sudaryti arba sutarčiai su klientu vykdyti, arba dėl kitų teisėtų priežasčių. Informacija taip pat gali būti suteikta kitoms šalims Jūsų prašymu arba atsižvelgiant į Jūsų sutartinius įsipareigojimus kitoms šalims, pvz., bankams, kitoms finansinėms institucijoms ar partneriams.

Mes galime pateikti Jūsų duomenis pagalbiniams duomenų tvarkytojams, kurie mums teikia paslaugas (atlieka darbus) ir tvarko Jūsų duomenis mūsų Bendrovės, kaip duomenų valdytojo, vardu. Pagalbiniai duomenų tvarkytojai turi teisę tvarkyti asmens duomenis tik pagal mūsų nurodymus ir tik ta apimtimi, kiek tai yra būtina siekiant tinkamai vykdyti sutartyje nustatytus įsipareigojimus. Pasitelkdami pagalbinius duomenų tvarkytojus, imamės visų reikiamų priemonių, siekdami užtikrinti, kad ir mūsų duomenų tvarkytojai būtų įgyvendinę tinkamas organizacines ir technines saugumą užtikrinančias priemones bei išlaikytų asmens duomenų paslaptį. Su atitinkamais duomenų valdytojais mes sudarome asmens duomenų tvarkymo sutartis, kurios apibrėžia reikalavimus asmens duomenų tvarkymui. Pateikiame pavyzdinį (nebaigtinį) duomenų tvarkytojų kategorijų sąrašą:
- Mokesčių administratoriai;
- Bankai ir kitos finansinės įstaigos – kurios padeda atlikti atsiskaitymo operacijas;
- Partneriai, kurie yra susiję su Jums teikiamomis paslaugomis ar tiekiamomis prekėmis, užtikrinant, jog perduodami tik būtini duomenys;
- Subjektai, kurie organizuoja parodas, renginius ar konkursus, jei juose dalyvaujate arba galite dalyvauti;
- IT infrastruktūros priežiūros ir apsaugos teikiančios bendrovės, kurios užtikrina naudojamų informacinių sistemų funkcionalumą ir apsaugą;
- Kitoms šalims, kai to reikalaujama pagal įstatymus arba tai yra būtina siekiant apsaugoti mūsų teisėtus interesus.

IV. Mes neperduodame Jūsų duomenų į trečiąsias valstybes

Mes Jūsų asmens duomenis tvarkome tik Europos Sąjungos teritorijoje ir jų į trečiąsias valstybes neperduodame.

V. Duomenų subjektų teisės ir jų įgyvendinimas

Taikomi teisės aktai, tame tarpe ir BDAR, Jums suteikia plačias, kuriomis Jūs galite bet kada pasinaudoti. Žemiau pateikiame Jūsų, kaip duomenų subjekto teisių sąrašą:

- Teisė susipažinti su mūsų tvarkomais Jūsų asmens duomenimis

Jūs turite teisę gauti mūsų patvirtinimą, ar mes tvarkome Jūsų asmens duomenis ir tuo atveju, jei mes Jūsų duomenis tvarkome, taip pat teisę susipažinti su mūsų tvarkomais Jūsų asmens duomenimis ir informacija apie duomenų tvarkymo tikslus, tvarkomų duomenų kategorijas, duomenų gavėjų kategorijas, duomenų tvarkymo laikotarpį, duomenų gavimo šaltinius bei jo reikšmę ir pasekmes Jums.

Pažymime, kad jei turite aktyvią www.zana.lt (www.indai.lt) paskyrą, su didžiąja dalimi mūsų tvarkomų Jūsų asmens duomenų, Jūs galite susipažinti savo asmeninėje internetinės parduotuvės paskyroje. Jeigu Jūsų paskyroje esantys Jūsų asmens duomenys Jums nėra pakankami, galite kreiptis į mus šioje Politikoje nurodytais kontaktiniais duomenimis ir gauti visus arba tam tikrus konkrečius asmens duomenis.

- Teisė ištaisyti asmens duomenis

Jeigu Jūsų manymu mes tvarkome netikslius, neišsamius ar neteisingus asmens duomenis, Jūs turite teisę reikalauti, kad tokią informaciją pakeisti, patikslinti ar ištaisyti.

Atkreipiame dėmesį, kad visus aukščiau išvardintus veiksmus galite atlikti prisijungę prie internetinės svetainės www.zana.lt (www.indai.lt) asmeninėje paskyros. Vis dėl to, jei manote, kad ištaisyti atitinkamų duomenų negalite pasitelkdami savo asmeninę paskyrą negalite, visuomet turite teisę kreiptis į mus, kad atitinkamus pakeitimus atliktumėme mes.

- Teisė atšaukti sutikimą dėl duomenų tvarkymo

Jei mes tam tikrus Jūsų asmens duomenis tvarkome Jūsų sutikimo pagrindu, Jūs turite teisę bet kada atšaukti savo sutikimą, ko pasekoje nutrauksime Jūsų sutikimo pagrindu tvarkomų duomenų tolimesnį tvarkymą. Pabrėžiame, kad tam tikrais atvejais tai gali reikšti, jog nebegausite mūsų siunčiamų pranešimų su pasiūlymais, informacija apie nuolaidas ir išpardavimus ir kt.

Tais atvejais, kai Jūsų duomenis mes tvarkome Jūsų sutikimo pagrindu, Jūs turite teisę bet kada atšaukti savo sutikimą ir Jūsų sutikimu grindžiamas duomenų tvarkymas bus nutrauktas. Tam tikrais atvejais tai gali reikšti, kad nebegalėsime suteikti galimybės toliau naudotis mūsų Paslaugomis.

- Teisė pateikti skundą

Tuo atveju, jei manote, kad Jūsų duomenis tvarkome neteisėtai, pažeisdami Taikomų teisės aktų reikalavimus, raginame kreiptis tiesiogiai į mus, išdėstyti savo nusiskundimus, ko pasekoje galėtume rasti bendrą kompromisą ir kilusio ginčo sprendimo būdą. Vis dėl to, jei Jus netenkins mūsų pastangos esamą situaciją išspręsti taikiai ir kaip įmanoma operatyviau, Jūs turite teisę pateikti skundą Valstybinei asmens duomenų apsaugos inspekcijai.

- Teisė nesutikti su duomenų tvarkymu, kai tvarkymas pagrįstas teisėtais interesais

Taikomi teisės aktai nustato, kad Jūs turite teisę nesutikti su asmens duomenų tvarkymu, kai atitinkami asmens duomenys yra tvarkomi vadovaujantis mūsų teisėto intereso pagrindu. Tam tikrais atvejais, atsižvelgus į mūsų teikiamų paslaugų pobūdį, tai gali reikšti, jog paslaugos Jūsų atžvilgiu gali būti apribotos arba išvis negalės būti teikiamos.

Norėdami pasinaudoti šia teise, prašome mums pateikti rašytinį prašymą šioje Politikoje nurodytais kontaktiniais duomenimis.

- Teisė ištrinti duomenis (teisė būti pamirštam)

Jūs turite teisę prašyti, kad mes ištrintume Jūsų duomenis. Atkreipiame dėmesį, kad patenkinus tokį prašymą, www.zana.lt (www.indai.lt) internetinės parduotuvės Jūsų asmeninė paskyra bus ištrinta, o kiti mūsų tvarkomi Jūsų duomenys ištrinti tuo atveju, jei mūsų atžvilgiu nėra taikoma teisinė pareiga, pvz. tam tikrų apskaitos dokumentų teikimas mokesčių administratoriams ir pan. Bet kokiu atveju, apie tokias aplinkybes Jūs būsite informuoti papildomai.

Norėdami pasinaudoti šia teise, prašome mums pateikti rašytinį prašymą šioje Politikoje nurodytais kontaktiniais duomenimis.

- Teisė apriboti duomenų tvarkymą

Jūs turite teisę mūsų reikalauti, kad mes apribotume Jūsų asmens duomenų tvarkymą susiklosčius Taikomuose teisės aktuose nustatytoms aplinkybėms (kai asmens duomenys tvarkomi neteisėtai, Jūs, kaip duomenų subjektas, užginčijate duomenų tikslumą, pateikiate prieštaravimą dėl duomenų tvarkymo mūsų Bendrovės teisėto intereso pagrindu ir pan.).

Atkreipiame dėmesį, kad Jūsų asmens duomenų tvarkymo apribojimas (atsižvelgiant į tai, kokia apimtimi apribojamas duomenų tvarkymas), mes galimai negalėsime Jums suteikti internetinės parduotuvės paslaugų.

Norėdami pasinaudoti šia teise, prašome mums pateikti rašytinį prašymą šioje Politikoje nurodytais kontaktiniais duomenimis.

- Teisė į duomenų perkeliamumą

Jūs turite teisę reikalauti, kad mes Jūsų asmens duomenis, kuriuos mes tvarkome pasitelkdami automatizuotas priemones, perkeltume kitam duomenų valdytojui. Atsižvelgdami į technines galimybes, Jūsų prašomus perkelti duomenis kitam subjektui perkelsime įprastai kompiuterio skaitomu formatu. Esant realiai techninei galimybei ir jei tai mums nesukels neproporcingų laiko ar finansinių sąnaudų, atitinkamus duomenis, su reikiamais meta-duomenimis persiųsime tiesiogiai Jūsų nurodytam duomenų valdytojui.

Norėdami pasinaudoti šia teise, prašome mums pateikti rašytinį prašymą šioje Politikoje nurodytais kontaktiniais duomenimis.

VI. Duomenų subjektų prašymų nagrinėjimo tvarka

Siekdami užtikrinti Jūsų mums pateikiamų asmens duomenų apsaugą ir konfidencialumą, gavę Jūsų prašymą dėl Jūsų, kaip duomenų subjekto teisių įgyvendinimo, privalėsime pareikalauti Jūsų patvirtinti savo tapatybę. Šiuo tikslu mes galime prašyti, kad Jus mums pristatytumėte Jūsų vartotojo paskyroje pateiktus asmens duomenis – vardą, pavardę, el. pašto adresą ir pan.). Jeigu tokio tapatybės nustatymo mums nepakaks, arba turėsime pagrįstų abejonių dėl Jūsų tapatybės, mes galime išsiųsti atitinkamą kontrolinę žinute Jūsų paskyroje nurodytu el. paštu arba tel. nr. su informaciją, kurią mums pateikę, patvirtinsime Jūsų tapatybę. Jeigu negalėsime nustatyti Jūsų tapatybės, mes privalėsime atsisakyti įvykdyti Jūsų prašymą.
Mes dedame maksimalias pastangas į klientų užklausas bei prašymus atsakyti, o taip pat juos įgyvendinti nepagrįstai nedelsdami, bet ne ilgiau kaip per vieną mėnesį nuo užklausos ar prašymo gavimo dienos. Atsižvelgdami į pateikto prašymo pobūdį, mūsų tvarkomų Jūsų duomenų apimtį bei kategorijas, šį terminą galime pratęsti papildomo vieno mėnesio laikotarpiui.

VII. Jūsų asmens duomenų saugumas

Atsižvelgiant į tai, kad mūsų Bendrovė siekia apsaugoti Jūsų, kaip duomenų subjekto interesus ir Jūsų asmens duomenų apsaugą, mūsų asmens duomenims tvarkyti Bendrovė įgyvendino atitinkamas organizacines ir technines saugumą užtikrinančias priemones, kurios padeda apsaugoti asmens duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, pakeitimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo. Bendrovės vykdoma asmens duomenų saugumo ir konfidencialumo užtikrinimas, be kita ko, apima personalo, informacijos, IT infrastruktūros, vidaus tinklų, taip pat biurų pastatų ir techninių įrenginių apsaugą. Bet kokiu atveju, prieš naudojantis mūsų internetinės parduotuvės paslaugomis, rekomenduojame užtikrinti, kad Jūsų naudojamas interneto ryšys bei kompiuterinė įranga yra apsaugota sertifikuota programine įranga nuo kenkėjiškų programų, o taip pat kompiuterinėje įrangoje yra aktyvuotos ugniasienės bei kitos apsaugos priemonės, siekiant užtikrinti Jūsų asmens duomenų apsaugą bei konfidencialumą.

VIII. Mūsų kontaktiniai duomenys

Jeigu norite daugiau sužinoti apie Bendrovės taikomas asmens duomenų apsaugos politiką, turite nusiskundimų arba norite įgyvendinti savo, kaip duomenų subjekto teises, prašome kreiptis į mus telefonu Nr. 8 37 35 37 49 el. paštu rinkodara@arkiete.lt arba adresu Taikos pr. 100c, LT-51194 Kaunas.

IX. Politikos galiojimas ir pakeitimai

Ši Politika galioja nuo 2018 m. gegužės 24 d. Šiame puslapyje bus nuolatos skelbiama atitinkamai dienai aktuali Privatumo politika.